Mit Håndbold-ABC

Her vil jeg gennemgå alfabetet, i forhold til håndbold i almindelighed og i særdeleshed kvindehåndbold. Her kan I se mine holdninger til de forskellige vokaler og konsonanter i håndboldmæssigt forstand. Nogle af holdningerne, har jeg også givet udtryk for i min bog.

Det er vigtigt for mig at  alt på min hjemmeside er faktuelt korrekt. Selvfølgelig kan der være fejl!! Derfor er det også vigtigt at påpege, at dette Håndbold-ABC udelukkende er mine subjektive mening og holdninger. Der er intet facitliste. Fair nok at man har andre holdninger end mig. Det er dog ikke et debatforum.


A:


B: B som i bare. Velvidende at der var engang. At der var engang, at ligegyldig hvor i Danmark og egentlig også ude i Europa, hvor Viborg HK altid var favoritter, i stort set alle kampe. Den tid er for længst ovre nu. Om den nogensinde kommer igen, er svært at sige. Men faktum er at med B som i bare, stadig kan forekomme. Med det mener jeg at VHK til stadighed møder modstandere, som de er favoritter imod, og som alle ved at de bør kunne vinde imod. Der hvor kæden hopper af for mit vedkommende. Er når folk siger den klassiske. F.eks. “Vi skal bare vinde”. Ingen kampe/modstandere er så nemme at man “bare” vinder. Især ikke hvis favoritten ikke tager den type kampe seriøs og er 100 % fokuseret. Så sker der man ofte ser i sport. At man undervurdere modstanderen og dermed er muligheden for overraskelsen/sensationen absolut til stede. Derfor ikke noget me Bare for mit vedkommende.

C:


D: (1): D som Drama. Jeg hader drama, sådan helt generelt. Men jeg hader det især, når jeg ser VHK spille. Det er ikke derfor jeg kommer i ViboCold Arena/Viborg Stadionhal og har gjort det i 34 år. Hvis jeg vil have drama, så ser jeg hellere en film, en tv-serie, læser en bog (ikke min egen!!!), eller ser sågar reality-TV (f.eks. Paradise Hotel, Først Til Verdens Ende eller Kærlighed Hvor Kragerne Ender.....som man siger!). Se endvidere også under både s og u.

D (2) : D som i Dommere. Jeg nægter og vil helst ikke kommentere på dommerne, under en tabt håndboldkamp. Min holdning er klart på det punkt. Det handler om at mit hold VHK skal spille en komplet kamp. Gør de det, er chancen for ligge mærke til dommerne så meget større. De bedste dommere, er dem man ikke ligger mærke til, i løbet af en kamp. Jeg kan stjerne helt af, hvis en VHK´er brokker så for meget til eller overfor dommerne. Fordi det generelt alt har været sådan at man i Viborg Håndbold Klub ikke kommentere på dommerkendelserne. Spillerne eller træneren skal ikke bruge kræfter på det. De skal  have fokus på det de kan kontrollere.....og intet andet.


E: E som i Europa Cup. Ingen klubhold i nogen sportsgren i Danmark har præget og præsteret ude i Europa, som Viborg HK - og dermed gjort Danmark ære. Ni europæiske titler siden 1994 - altså på 29 år (3 Champions League, 3 EHF Cup, 1 Cup Winners Cup + 2 europæiske Super Cup-titler samt yderligere 3 europæiske finaledeltagelser - senest i 2022) gør at VHK i den grad hører hjemme i Europa Cup. Samlet set den mest vindende Håndboldklub på kvindesiden på europæisk plan i historien. Pr. 3. februar 2023 er det stadig uvist om klubben overhovedet kommer til deltage i Europa Cup i sæsonen 2023/2024.


F: F som i fortjent. Som jeg også er kommet ind på, i min bog. Der er ikke noget der hedder fortjent og ufortjent i elitesport, eller.....se under s. I hvert fald i min verden. 

 

G:


H: H som i Herrehåndbold. Det står der også noget om i min bog. Jeg bryder mig overhovedet ikke om herrehåndbold - (ikke i VHK i hvert fald). Det gør jeg af den grund at jeg gennem de seneste 15 år har hørt så mange nedladende ytringer omkring kvindehåndbold som jeg har gjort. Dvs. at hver gang man kunne komme afsted med det. Især under slutrunderne, har jeg måtte ligge øre til at folk igen og igen lige skal fortælle om hvor meget bedre herrerne er til at spille håndbold i forhold til, og sammenlignet med kvinderne, og hvem der er bedst til at spille håndbold. Som jeg også har skrevet i min bog, er jeg fuldstændigt ligeglad med at mænd/drenge fra naturens side fysiologisk, teknisk og måske også mentalt er bedre gearet til at spille håndbold. Også i forhold til de nok så berømte tekniske fejl. 

Vigtigt info: Da jeg i 1989 eller ca. der omkring, begyndte at interesse mig for håndbold, og selvfølgelig kvindehåndbold i VHK, og dermed startede min nærmest daglige gang i Viborg Stadionhal - senere ViboCold Arena, var der så at sige ikke noget herrehold i Viborg Håndbold Klub. På landsholdsplan havde der godt nok været bolsjedrengene i 80 ´erne. Det ændrer ikke på at det var kvindehåndbold, som var den allerførste LIVE-sport jeg nogensinde så. Og igen i forbindelse med min hjerneblødning i 2020 - jvf. hvad jeg også har skrevet i min bog, hvor jeg selvfølgelig også  kom ind på hvad Viborg HK´s håndboldkvinder har betydet for mig. VHK`s håndboldkvinder er så at sige min allerførste kærlighed og jeg er for evigt tro/loyal mod min første kærlighed”. Der er ikke simpelthen ikke noget der nogensinde ændrer på min holdning omkring herrehåndbold. Normalt lader jeg mig ikke påvirke af, hvad folk mener, især ikke når jeg er uenig med vedkommende. Når jeg gentagne gange, har hørt så mange gange hvor meget bedre herrehåndbold er i forhold til kvindehåndbold, så bliver jeg sgu sur og også stædig. Derfor ser jeg ikke længere herrernes slutrunder i januar. Jeg gider simpelthen ikke at høre på, hvis eller når herrehåndboldlandsholdet klarer sig bedre i januar end hvad kvindehåndboldlandsholde gør i december. Det betyder så, og det er helt sikkert, at man igen og igen skal høre på hvorfor Viborg HK ikke satser endnu mere på herrehåndbold. Det gider jeg overhovedet ikke høre på. Endsige at bidrage til at især TV2 prioriter herrehåndbold fremfor kvindehåndbold. Derfor ser jeg ikke herrehåndboldlandsholdet til slutrunderne i januar hvert år. Igen for at slå det fast engang for alle. Der er ikke herrehåndbold generelt jeg helst ikke ser eller interessere mig for. Men herrehåndbold på eliteplan i Viborg Håndbold Klub skal simpelthen ikke ske, nogensinde igen. Jeg vil bekæmpe det, så længe jeg lever


I.


J.


K: K som i Kvindehåndbold. Det siger selv at jeg er vild med kvindehåndbold. Jeg har tilmed skrevet en bog om emnet og jeg har en hjemmeside dedikeret til Viborg Håndbold Klub. Desuden fik jeg i forbindelse med min hjerneblødning, stor opmærksomhed fra hele holdet, samt fra de ansatte på kontoret. 


L:


M:


N:


O:


P:


Q:


R:


S: S som Synd. Ligesom med fortjent.Er der ikke noget der hedder synd i min sort-hvide sportsverden. Et nederlag er ikke synd. For jeg mener altid at man kan gøre det en lige en tand bedre, end tilfældet ofte er ved nederlag. De fleste nederlag er for det meste selvforskyldt i min verden. Dermed ikke sagt at der kan være modstandere der er bedre. Det sker efter min mening ikke så tit.

S som i sejr. Lidt i forlængelse af ovennævnte. Er sejre. Jeg ønsker altid at VHK vinder alle kampe. Der skal ikke være nogen undskyldning ved evt. nederlag. Det er ligegyldigt om det var i Viborg HK´s storhedstid - fra 1994 til og med 2014. eller i tiden efter 2014 og frem til i dag. Og de udfordringer klubben har været igennem, ikke mindst økonomisk. Vinder holdet på banen, og dermed kampene. Desto nemmere bør det være for administrationen og bestyrelsen at sælge sponsorater. Det er den synergi, jeg har på fornemmelse at mange folk ikke tænker på. Når VHK igen og igen har økonomiske problemer. Man skælder ud over klubben ikke kan få de “rigtige” sponsorer ind. Dermed indtjening. Der jo er lig med at kunne få kvalitetsspillere til, at forstærke holdet. Husk på at jo “dårligere” holdet er i både praksis og på papiret, desto færre har lyst til at se dem spille. Det nytter alligevel ikke at se holdet spille, de taber jo alligevel. Er desværre den generelle holdning, især blandt viborgenserne. Viborgensere vil se kvalitet. Vinder klubben, skal folk nok komme i hallen. Succes avler succes. Sejre giver medvind på alle cykelstier.Derfor er det så vigtigt at Viborg HK altid sejre/vinder.

S som i spænding. Det er det samme som i D som drama. Og i forlængelse med S som i sejr. Jeg ønsker ikke der er spænding i VHK´s kampe. Så vil jeg ligeså godt se noget andet, enten i TV eller på streaming…..


T:


U: U som underholdning. Igen lidt det samme som D = drama og S = spænding. Jeg ved godt mange mener at sport dermed også håndbold er en del af underholdningsbranchen. Det er muligt at det er. Igen for at slå det fast. Jeg har ikke set kvindehåndbold i 34 år, for at blive underholdt gang på gang - Det er ren og skær interesse, der har holdt mig igang i så mange år nu.


V: V som vinde. Se desuden under S som sejr.


X:


Y:


Z:


Æ:

Æ som Ærgerlig. Jeg mener ikke at nederlag, efter en tæt kamp er ærgerligt. Det er ligesom med synd. Det er ganske enkelt for ringe, og kan næsten altid ungås. Jeg mener som regel at det i tilfældet med et hvert nederlag til Viborg HK, efter en tæt kamp, altid er holdets egen skyld. Ikke skader, dommernes skyld. Det har jeg altid ment. Det er som regel oftest ved et nederlag efter en tæt kamp. At modstanderen spillemæssigt ikke nødvendigvis er meget bedre

end VHK. Så er det at det kan blive et spørgsmål om F....(fortjent?


Ø:


Å: